- فشارخون اصلی ترین عامل مرگ و میر در جهان است.
- نمک اصلی ترین علت افزایش فشار خون است.
- کاهش مصرف نمک، مقرون به صرفه ترین راه حل کاهش فشار خون است.
- مصرف نمک در ایران بیش از دو برابر میزان مجاز است.
- حدود دو سوم نمک دریافتی مردم کشور ما از طریق مصرف مواد غذایی حاوی نمک وارد بدن می شود.
پس برای سالم بودن و سالم ماندن نکات زیر را در مورد « مصرف نمک » رعایت کنیم:
- مصرف زیاد نمک در آشپزی، سلامت شما و فرزندانتان را به خطر می اندازد. در تهیه غذای کودک از حداقل نمک استفاده کنید و فرزندتان را از کودکی به غذای کم نمک عادت دهید.
- به جای تنقلات شور، از میوه ها و آجیل خام یا حداقل کم نمک به فرزندان خود بدهید.
- منبع اصلی نمک مصرفی، غذاهای آماده از جمله بیسکویت، چیپس، پفک، انواع ساندویچ، سس کچاپ و غذاهای کنسروی است.
مصرف تنقلات سالم ( میوه، آجیل بدون نمک و ساندویچ های تهیه شده در منزل، در مدرسه و مهدکودک )مناسب برای غذاهای آماده است.
- مصرف نمک را کاهش دهید و البته نمک مصرفی تان باید از نوع تصفیه شده یددار باشد.
- میزان نمک مجاز مصرفی، کمتر از 5 گرم (کمتر از 1 قاشق مربا خوری )در روز است.
- سرسفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذایتان حذف کنید.
- به جای نمک، از آبلیمو و آبغوره کم نمک و سبزیجات معطر استفاده نمایید.
- درصد قابل توجهی از نمک دریافتی ایرانیان از طریق نان است. نان کم نمک مصرف کنید.
- پنیر هم از منابع دریافت نمک است و استفاده از پنیر فله ای، دریافت نمک را افزایش می دهد.
- هنگام خرید مواد غذا ی به برچسب مواد غذایی در خصوص نمک توجه فرمایید.
- فشارخون، اصلی ترین عامل مرگ و میر در جهان، قاتل خاموش نامیده می شود و مهم ترین عامل بروز بیماری های قلبی در جامعه ماست. خطر نسبی بروز این بیماری ها در مبتلایان به پرفشاری خون 3/ 3 برابر افرادی است که فشارخون طبیعی دارند.
- بیماری های غیر واگیر، مانند پرفشاری خون، قابل پیشگیریند و درمان های غیر دارو یی مانند تغذیه سالم و ورزش مناسب، نقش بسیار مؤثری در کنترل فشار خون دارند.
- با افزایش میانگین سنی در ایران، شیوع بیماری های غیر واگیر مانند پرفشاری خون، بیماری های قلبی و سرطان ها افزایش یافته و بروز آن ها ارتباط مستقیمی با دریافت نمک دارد.
- نمک اصلی ترین علت افزایش فشارخون است و کاهش نمک مقرون به صرفه ترین راه کاهش فشارخون محسوب می شود.
- مصرف نمک در ایران بیش از 2 برابر میزان مجاز است.
- مصرف زیاد نمک باعث پوکی استخوان می شود.
- مصرف نمک زیاد با افزایش وزن کودکان ارتباط مستقیم دارد.
- کاهش مصرف نمک موجب کاهش فشارخون و سایر بیماری ها نظیر بیماری های قلبی – عروقی، دیابت، آسم، سنگ کلیه و برخی از سرطان ها مانند سرطان معده می شود.
منبع مطالب: