#خورش_شیش_انداز #دانستنی #بیشتر_بدانیم
خورش شیش انداز یکی از غذاهای محلی و سنتی گیلانی هاست. این غذا بسیار خوش مزه، مقوی و پرانرژی می باشد که به عنوان خورش به همراه برنج یا پلو سرو می شود. غذای معرفی شده که طرز پخت آن را مطالعه می کنید، برای هشت نفر و وعده ناهار ودر مدت زمان حدود 70 دقیقه آماده می شود.
هر کدام از مواد به کار رفته در خورش شیش انداز دارای خواص و فواید بسیاری است که به برخی از آن ها اشاره می شود.
مواد لازم برای تهیه خورش شیش انداز
مغز گردو 300 گرم
خواص گردو
گردو حاوی منیزیم، پتاسیم، روی، مس، ویتامین B3 ، B1 ، ویتامین A ، E و B8 میباشد.
به خاطر دارا بودن ویتامین A برای تقویت چشم، بینی و دهان، مو و ناخن نیز مفید است.
باعث تقویت اعصاب شده و از سستی وبیحالی جلوگیری میکند.
کسانی که ترس و دلهره دارند در زمستان به مدت 3 هفته در ماه صبحانه را با یک عدد گردو همراه پنیر میل کنند.
بادمجان قلمی 5 عدد
رب انار ترش 2 قاشق سوپخوری
خواص انار
کسانی که لاغر هستند خوردن نوع شیرین انار برای آن ها مفید است .
انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
انار شیرین سرفه را تسکین میدهد و صدا را باز میکند (برای کسانی که آواز میخوانند) .
انار شیرین خارش های بدن را تسکین میدهد.
پیاز سرخ کرده 4 قاشق
زردچوبه، نمک، فلفل و دارچین
روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه خورش شیش انداز
مغز گردو را کاملاً ساییده و پودر کنید. در یک قابلمه یا تابه نچسب متوسط، گردو را به همراه 2 تا 3 لیوان آب و ادویه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن بیندازد.
بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت چهارگوش چهارگوش ریز خرد کنید. بادمجان های خرد شده را در روغن داغ سرخ کنید تا طلائی رنگ شوند. سپس بادمجان ها را با پیاز سرخ شده به مخلوط مغز گردو اضافه کنید و مقدار کمی دارچین نیز بریزید. اجازه دهید تا خورش آهسته چند جوش بزند و جا بیفتد.
این خورش خوشمزه را با برنج سرو کنید.
منبع: ایران کوک