#خواص_ریحان #دانستنی #بیشتر_بدانیم
ریحان گیاهی است علفی یکساله و معطر که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتی متر می رسد. برگ های آن به صورت متقابل بیضوی و نوک تیز با کناره های دندانه دار می باشد. گل های آن معطر و کوچک به رنگ های سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود .
تخم آن سیاه و ریز است. برگ ریحان و سرشاخه های جوان آن به مصرف تغذیه می رسد این گیاه در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید و در اکثر نقاط دنیا کاشته می شود.
ترکیبات شیمیایی:
از ریحان اسانسی تهیه می شود بنام اسانس بازیلیک یا روغن ریحان که معروف است و مصارف درمانی مختلفی دارد. دانه آن دارای ماده ر وغنی است که حالتی روان دارد .
خواص داروئی ریحان:
برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود این گیاه ازنظر طب قدیم ایران کمی گرم و خشک است .
)1دم کرده برگ آن اثر ضد تشنج دارد و مقوی و مدر است .
2)دم کرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .
3)خوردن این گیاه دستگاه هاضمه راتقویت می کند .
4)نوشیدن یک فنجان دم کرده آن نفخ و گاز معده را از بین می برد .
5)برگ این گیاه دارویی درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است. کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید، خارش و درد را برطرف می کند.
6)جویدن برگ آن، برای زخم های دهان مفید است .
7)جوشانده ریحان تب بر است .
8)دم کرده تخم این گیاه مسکن است .
9)اگر تخم آن را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .
10)تخم آن برای رفع دل درد مفید است .
11)برگ این گیاه اثر زیاد کننده شیر دارد و مادران شیر ده حتماً باید از این گیاه استفاده کنند .
12)دم کرده دانه آن برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .
13)دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .
14)برگ این گیاه را همراه غذا بخورید، در هضم غذا مؤثر است .
15)اگر گلدان آن را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آن ها وارد خانه نخواهند شد.
طرز استفاده:
اسانس آن را می توانید از فروشگاه های گیاهان دارویی و یا Helath Food خریداری کنید. این اسانس به نام Essential Oil Basil معروف است. لطفا دقت کنید که این اسانس بسیار قوی است و نباید بیش از 2 تا 3 قطره آن را مصرف کنید و همیشه هم باید آن را با آب رقیق نمایید .
مضرات :
مضرات خاصی گفته نشده است .