
ایسنا/زنجان رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان گفت: نگرانی از بابت تامین واکسن آنفولانزا در سطح استان نداریم.
پرویز قزلباش در کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی استان زنجان به موضوع شیوع آنفولانزا اشاره و اظهار کرد: هر فرد با عفونت تنفسی حاد، تب مساوی یا بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد و گلودرد یا سرفه و علائم دیگری همچون خستگی، ضعف، درد عضلانی، ناراحتی گلو و قرمزی مخاط، مشکوک به ابتلا به بیماری آنفولانزا است.
وی عنوان کرد: غیرقابل پیشبینی بودن وقوع اپیدمی، سرعت و وسعت انتشار بالا، بالا بودن عوارض و مرگ و میر بهویژه در گروههای در معرض خطر، قابل سرایت بودن انواع حیوانی به انسان و حساس بودن سیستم ایمنی بدن، از دلایل اهمیت مراقبت در برابر بیماری آنفولانزا است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، بر آموزش و اطلاعرسانی عمومی و تخصصی تاکید کرد و گفت: برقراری و تقویت نظام مراقبت بیماری، تامین واکسن و دارو، بهبود و تقویت نظام آزمایشگاهی، بهبود و تقویت بخش ارائهکننده خدمات بستری و درمان و انجام پژوهشهای کاربردی از برنامههای مهم این بخش است.
این مسئول با اشاره به اینکه وضع زنجان نسبت به سایر استانها در نمونههای مثبت ابتلا به آنفولانزا بهتر است، تصریح کرد: ۲۲۶ مورد بستری داشتیم که ۲۱۵ نمونهبرداری انجام و ۳۳ مورد مثبت بوده است که در این رابطه زنجان در جایگاه ۲۶ کشور قرار دارد.
قزلباش با اشاره به اینکه سالمندان و افراد بالای ۵۰ سال، بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن و بیماریهای تنفسی، زنان باردار و افراد مابین سنین ۶ تا ۱۸ سال در معرض خطر هستند، عنوان کرد: نگرانی از بابت تامین دارو و واکسن نداریم. قابل توجه آنکه بهترین زمان تزریق واکسن در شهریورماه است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان نیز در این جلسه بیان کرد: ۲ میلیارد تومان اعتبار تملک داراییهای سرمایهای از محل کاهش آسیبهای اجتماعی برای توسعه و تجهیز مراکز فرهنگی و اجتماعی مناطق حاشیهنشین اختصاص یافته است.
مسیح الله سلطانی یادآور شد: سال گذشته ۱.۲ میلیارد تومان اعتبار برای کاهش آسیبهای اجتماعی مناطق حاشیهنشین در نظر گرفته شده بود که در سالجاری این اعتبارات با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده که این حاکی از اهمیت موضوع دارد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه به آگاهسازی در مناطق حاشیهنشین درخصوص آسیبهای اجتماعی تاکید کرد و افزود: باید در این مناطق امکانسنجی و نیازسنجی کنیم و فعالیتها مبتنی بر ۴ آسیب اجتماعی اولویتدار تدوین و اجرا شود.
محمد محمدیقیداری به افتتاح سرپناه شبانه معتادان در زنجان اشاره کرد و گفت: در ۸ ماهه گذشته ۵۷۴ نفر و در هر شبانه به طور میانگین بین ۴۰ تا ۵۰ نفر از این مرکز استفاده کردهاند. ضمن اینکه آموزشهای رایگان، ارائه سرنگ و پد الکلی برای جلوگیری بیماریهای خطرناک، خدمات استحمام و معرفی به مراکز درمانی در اختیار این افراد قرار داده شده است.
این مسئول ادامه داد: مرکز نگهداری و کمپ بانوان نیز امسال افتتاح و ۲۹ معتاد مجاهر زن و کارتنخواب در این مرکز پذیرش شدهاند. با این حال در شهر زنجان نیز یک مرکز برای نگهداری افراد بیخانمان نیاز است.
انتهای پیام