#خواص_پسته #دانستنی ##بیشتر_بدانیم
پسته گونهای گیاه است که در کشورهایی مثل ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد میکند.
ایران در تولید پسته، مقام یکم جهان را داد. بعد از ایران آمریکا و ترکیه در مقام دوم و سوم قرار دارند. تولید آن اغلب در شهرستان های سیرجان، رفسنجان، کاشان شهرستان انار، دامغان، قزوین، یزد شهربابک و زرند صورت میگیرد.
واژه پسته پارسی میباشد و از طریق زبان لاتین از پارسی وارد زبان های اروپایی شدهاست.
خواص غذایی پسته
این میوه سرشار از مس، منیزیم و انواع ویتامینهای B است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و از بیماریهای متعدد پیشگیری میکند. ویتامین B6 برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. کمبود ویتامین B6 منجر به ناکارآمدی سیستم ایمنی برای مقابله با عفونتها میشود. همچنین مصرف آن به ساخته شدن مناسب گلبولهای قرمز خونی کمک میکند. پسته یکی از بهترین منابع پتاسیم محسوب میشود که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است.
مصرف آن چون سرشار از ویتامین E است برای پوست مفید است؛ زیرا ویتامین E پوست را از آسیب اشعه ماورای بنفش محافظت میکند.
پسته یکی از مغزهایی است که بیشترین مقدار فیبر را در خود دارد و میتواند علاوه بر بهبود هضم غذا به کاهش میزان کلسترول و قند خون کمک کند.
خواص دارویی
همچنین به عنوان یک منبع آهن برای جلوگیری از کمخونی مفید است.
طبع آن گرم و خشک میباشد.
پسته برای تقویت نیروی جنسی مفید است. روزی 15 عدد همراه صبحانه به مدت 21 روز با کمی عسل و شیر به عنوان صبحانه میل شود.
تقویت کننده ذهن است. صبحها 20 عدد با چند عدد خرما و یک لیوان شیر میل شود.
تسکین دهنده سرفه است.
آرامش دهنده قلب است.
تقویت کننده معده است. (یک ساعت قبل از غذا و خام مصرف شود.)
باز کننده انسداد و گرفتگی مجاری کبد میباشد.
پوسته سبز خارجی میوه پسته طبع سرد و خشک دارد.
کسانی که میخواهند دندان و لثه محکم و دهان خوشبو داشته باشند، پوسته سبز این میوه را بخورند.
کسانی که درد مقعد دارند، جوشاندهی پوست و برگ درخت پسته را آماده کرده، پنبهای را به آن آغشته نمایند و روی موضع بگذارند.
برای برطرف کردن ضررآن بهتر است که بعد از خوردن آن برگ زردآلو ترش یا انار ترش بخورند.
برای کسانی که دوران نقاهت بیماری را میگذارنند بهتر است روزانه 10 دانه پسته همراه 3 برگه زردآلو ترش میل کنند.
مسلولین یا کسانی که لاغر شدهاند، می توانند از روش فوق استفاده کنند.
ایرانیان قدیم میگفتند اگر کسی پسر میخواهد باید پسته بخورد.
به خاطر وجود فسفر و کلسیم در این میوه، برای تقویت سلول های مغزی و استحکام استخوان بسیار مفید است.
آهن موجود در پسته را نباید فراموش کنیم، کسانی که کم خون هستند میتوانند روزانه 10 دانه از آن را با یک قاشق شربت زرشک (ده صبح) میل کنند.
اگر پوست سخت آن را جوشانده و با آن پوست سر را ماساژ دهیم از ریزش مو جلوگیری میکند.
کسانی که درد استخوان دارند یا درد کمرهایی که مربوط به دیسک نباشند میتوانند بین 10 تا 20 گرم پسته میل نمایند.
برای درمان استفراغهایی که منشأ صفراوی دارند، روزانه 2 عدد از آن استفاده شود.
کسانی که میخواهند چاق بشوند روزانه 20 عدد پسته + 20 عدد فندق + 10 عدد بادام زمینی همراه عسل خوب و یک لیوان شیر میل کنند. پسته و فندق و بادام را با عسل مخلوط کرده خوب بجوید سپس کمی شیر همراه آن بخورید. (منظور این است که بزاق دهان با آن ها مخلوط گردد.)
نسخه دیگر جهت درمان لاغری: مغز بادام شیرین 25 گرم + پسته خام 25 گرم + گردو 25 گرم + فندق 25 گرم همه را خوب کوبیده با شکر 100 گرم مخلوط نموده 100 گرم نشاسته به آن میافزاییم در شیر مواد را پخته به عنوان غذا میل میکنیم.
سردی کبد را معالجه میکند.
به خاطر داشته باشید که پوسته نازک روی مغز پسته را هم بخورید. (پوسته نازک روی مغز آن درمان کننده یرقان و ورم طحال است.)
از سکسکه جلوگیری میکند.
دفع کننده سموم بدن است.
کسانی که لقوه دارند روغن آن را با مشک مخلوط نموده، مالش دهند.
مربای پوست خارجی پسته تازه باعث تقویت قلب میشود.
برای کسانی که میخواهند از ریزش مویشان جلوگیری شود از برگ درخت پسته جوشانده غلیظی تهیه کنند و هفتهای دو مرتبه سر را بشویند.
متعادل کننده غدد تیروئید میباشد، روزی 20 دانه میل شود.
هشدار
سعی کنید در خوردن آن افراط نشود، مخصوصاً خانمهای حامله چون باعث زردی کودک میشود.
کسانی که بیماری نقرس ، دیابت و یا ناراحتی کلیه دارند سعی کنند کم بخورند.