Warning: fopen(/home/danestany/public_html/wp-content/plugins/wordfence/waf/../languages/wordfence.mo): failed to open stream: No such file or directory in /home/danestany/public_html/wp-content/plugins/wordfence/waf/pomo/streams.php on line 185
دانستنی های علمی – دانستنی | وب سایت مرجع بدانیم
صفحه اصلی / دانش و فناوری / علم / دانستنی های علمی
دانستنی های علمی- پایگاه اینترنتی دانستنی ایران

دانستنی های علمی

#دانستنی_علمی#دانستنی #بیشتر_بدانیم

مطالبی که در این بخش می خوانید، مجموعه ای از دانستنی ها و یافته های علمی دانشمندان است که با همین عنوان، شامل نقش سپاسگزاری بر کنترل خویشتن، نقش عملکرد مغز بر چاقی و تأثیر نور آبی برسرعت واکنش مغز، آورده شده است.

سپاسگزاری منجر به افزایش صبر و کنترل بر خویش می شود

از دیرباز گفته می شود که برای صبور بودن باید منطقی بود و اراده قوی داشت و وضعیت روانی به عنوان مقصر ناشکیبایی شناخته می شود. اما پژوهشگران دانشگاه نورث ایسترن دریافته اند که برخی فاکتورهای روانی از جمله سپاسگزاری، باعث شکیبایی می شود. ذهن انسان تمایل دارد به آنچه که به صورت آنی به دست می آید، ارزش بیشتری بدهد تا آنچه که در آینده به دست می آید. این ارتباط دارد با تمام نتایج بد از مقروض شدن گرفته تا اعتیاد.

پژوهشگران دریافته اند که سپاسگزاری باعث کنترل بر نفس می شود و توانایی صبر کردن را زیاد می کند. سپاسگزاری منجر به بالارفتن مقاومت بر وسوسه می گردد تا بتوان کار درست را انجام داد. نکته اینجاست که نباید همواره بر بزرگ ترین نعمت زندگی تمرکز کرد زیرا به عادت تبدیل می شود. بلکه باید موهبت های کوچک تمرکز کرد مثلاً لطفی که یک نفر برای شما انجام داده است. با زمان گذاشتن و شماردن نعمت ها و تمرکز بر آنچه که سپاسگزارش هستید، می توان کنترل بر نفس را زیاد کرد.

چاقی ناشی از عملکرد نادرست مغز است

پژوهشگران دانشگاه مک کوری دریافته اند که چاقی ناشی از یک اختلال پیشرونده در فرایندهای متعدد شناختی است که بر خوردن تأثیر می گذارد. در واقع، غذا خوردن زیاد، ناشی از ناتوانی «بازداری حافظه» است. بازداری حافظه ، فرایندی است در هیپوکاموس که بواسطه آن، خاطراتی که دیگر به کار نمی آیند مسدود می شود. در یک مغز سالم، خاطرات مربوط به غذا در زمان گرسنگی در نواحی جلویی مغز قرار می گیرد و بعد از رفع گرسنگی، مسدود می شود. بنابراین وقتی که گرسنگی اولویتی ندارد، افکار مرتبط با غذا، کنار گذاشته می شود. رژیم های غذایی که حاوی چربی و شکر زیاد و همچنین میوه و فیبر کم است، توانایی بازداری حافظه در هیپوکاموس را ضعیف می کند. این باعث می شود که مقاومت در برابر غذا خوردن کاهش یابد حتی در زمان سیری.

نور آبی باعث افزایش سرعت واکنش مغز می دهد

بر اساس پژوهش انجام شده در دانشگاه آریزونا، قرار گرفتن در معرض نور آبی در زمان انجام فعالیت های شناختی به مدت یک ساعت، باعث تغییر در بخش هایی از کورتکس پیشانی مغز می شود که در نتیجه آن، تغییر قابل اندازه ای در سرعت واکنش رخ می دهد. پژوهشگران معتقدند که استفاده از نور آبی در محیط هایی که نیاز به هشیاری و تصمیم گیری سریع دارد می تواند منجر به بهبود عملکرد شود از جمله این موارد می توان به کابین خلبان، اتاق عمل، یا نهادهای نظامی اشاره کرد. همچنین استفاده از نور آبی در جاهایی که نور مستقیم آفتاب موجود نیست، می تواند مؤثر باشد. حتی قبل از انجام فعالیت های شناختی مهم از جمله امتحانات، با قرار گرفتن در معرض نور آبی، می توان تا نیم ساعت از تأثیر آن برخوردار بود.

منبع:آکادمی تفکر

این مطالب را نیز ببینید!

چاک پدل، پدر رایانه‌های خانگی درگذشت

"چاک پدل"(Chuck Peddle) یکی از مهم‌ترین مهندسان توسعه "رایانه‌های خانگی" اولیه که از وی به عنوان پدر رایانه‌های شخصی یاد می‌شود به علت ابتلا به سرطان لوزالمعده در 82 سالگی درگذشت. به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، "چاک پدل" بیشتر به دلیل طراحی سیستم "ام او اس ۶۵۰۲"(MOS ۶۵۰۲) که بسیار کم‌هزینه بود و در سال ۱۹۷۵ تنها ۲۵ دلار قیمت داشت، شناخته شده است. ام او اس ۶۵۰۲ که یک ریزپردازنده ۸ بیتی است که در ابتدا کمتر از یک ششم فروش پردازشگرهایی که توسط کمپانی‌های بزرگ تولید شده بودند، نیز فروش کرد و به اولین موج رایانه‌های خانگی از جمله "کمودور پی‌ای‌تی"(PET) و "اپل ۲"(Apple II) راه پیدا کرد. پس از آن این پردازنده‌ها به کنسول های بازی همچون آتاری وارد شد. پدل در سال ۱۹۸۰ میلادی شرکت "ام‌اواس فناوری" را ترک کرد و روی پروژه‌های دیگر کار کرد. وی با ساخت رایانه‌های خانگی به از انحصار خارج کردن استفاده از آنها کمک کرد و پیشگام در عرصه‌ای شد که سبب شد امروزه استفاده از تلفن‌های هوشمند و دیگر دستگاه‌ها کاملا رایج شده است. این فرد مهم در حوزه رایانه‌ها در نهایت در اثر ابتلا به سرطان لوزالمعده در سن ۸۲ سالگی درگذشت. انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.