Warning: fopen(/home/danestany/public_html/wp-content/plugins/wordfence/waf/../languages/wordfence.mo): failed to open stream: No such file or directory in /home/danestany/public_html/wp-content/plugins/wordfence/waf/pomo/streams.php on line 185
اختلال وسواس و درمان آن – دانستنی | وب سایت مرجع بدانیم
صفحه اصلی / سلامت / بهداشت و پزشکی / اختلال وسواس و درمان آن
اختلال وسواس و درمان آن- پایگاه اینترنتی دانستنی ایران

اختلال وسواس و درمان آن

#درمان_وسواس #دانستنی #بیشتر_بدانیم

اختلال وسواس جبری (OCD) یک اختلال عصبی است که توسط فکرها و ترس‌های غیرمنطقی شما را به تکرار بعضی از رفتارها وا می‌دارد. افراد مبتلا به اختلال وسواس از ترس آلوده و یا نجس شدن، به کارهای اجباری مثلاً شستن بیش از حد دست‌ها رو می‌آورند، تاحدی که پوست دست‌هایشان خشک شده و ترک بردارد.

آیا اختلال وسواسی قابل درمان است؟

رفتارهای وسواس گونه چه درمان هایی دارند؟ محققین به تازگی روش های تازه ای برای رفع این اختلال روحی و روانی کشف کرده اند. سریع ترین روش برای خلاصی از این مشکل روحی را در اختیارتان قرار می دهیم.

اگرچه اختلال وسواس گاهی اوقات با دارو قابل درمان است، اما معمولاً چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد تا تفاوتی مشاهده شود و اکنون یک درمان بسیار سریع‌تر را معرفی کرده اند.

دانشمندان از یک مدل موش استفاده کردند که بطور ژنتیکی برای برخورداری از رفتار وسواس‌مانند مهندسی شده بود.

این موش‌ها فاقد ژن Sapap3 بودند که در تنظیم ارتباطات بین نورون‌ها کمک می‌کند. در نتیجه، آن‌ها نشانه‌هایی از اضطراب و رفتار وسواسی، مانند نظافت بیش از اندازه را نشان دادند.

محققان دریافتند که یک نوع گیرنده برای انتقال‌دهنده‌های عصبی موسوم به mGluR5 مسئولیت این رفتار غیرعادی را برعهده داشت. ژن Sapap3 معمولاً فعالیت این گیرنده را محدود می‌کند.

محققان به موش‌های فاقد این ژن، درمانی ارائه کردند که فعالیت mGluR5 را مسدود می‌کرد. این درمان باعث شد تا رفتارهای وسواسی موش‌ها طی چند دقیقه کاهش بیابد. در مقابل، داروهای ضد افسردگی معمولی چند هفته طول کشید تا اثر مشابه را نشان دهند.

دانشمندان همچنین به موش‌های عادی یک دارو برای افزایش تولید انتقال‌دهنده mGluR5 دادند و این موجودات شروع به نمایش علائم اضطرابی مشابه همتایان فاقد ژن Sapap3 کردند.

محققان اکنون امیدوارند داروهای متوقف کننده mGluR5 بتوانند در نهایت برای درمان سریع و مؤثر اختلال وسواس در انسان‌ها منجر شوند. چنین داروهایی در حال حاضر در کارآزمایی‌های بالینی برای بیماری‌هایی مانند پارکینسون مورد آزمایش هستند.

این تحقیق در مجله Biological Psychiatry منتشر شده است.

منبع: دکتر سلام

این مطالب را نیز ببینید!

ابداع ماسکی برای تشخیص کرونا

محققان موفق به ساخت ماسکی شده‌اند که می‌تواند در عرض ۹۰ دقیقه وجود ویروس کرونا را در تنفس فرد تشخیص دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.