ظروف کریستال و بلور از محبوبترینها نزد اکثر ما هستند. محبوبیت کریستال و بلور در حدی است که بسیاری از شرکتهای تولیدکننده تنها به تولید ظروف از این جنس بسنده نکرده و مجسمه و اشیای تزئینی کریستالی را نیز به بازار عرضه کردهاند که بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند.
دانستنیهایی مفید درباره روش های نگهداری از ظروف و وسائل بلور و کریستال را در این بخش بخوانید.
1- بهدلیل حساسیت بالای ظروف کریستال، باید روشهای مراقبت مناسب و شستوشوی صحیح آن ها را یاد بگیرید.
2- ظرفهای کریستال را با مایع ظرفشویی و آب ولرم بشویید و اگر تمیز نشدند، مخلوطی از یکسوم سرکه و دوسوم آب تهیه کنید و با کمک برس شستوشو دهید سپس بلافاصله آن ها را خشک کنید. اگر ظروف کریستال شما جلای همیشگی خود را از دست داده است، میتوانید از سرکه سفید کمک بگیرید. وقتی میخواهید ظرف کریستال را بشویید مقداری سرکه سفید به آب آبکشی ولرم بیفزایید. اگر ته ظرف رسوب جمع شده، اجازه بدهید یک شبانهروز سرکه و آب داغ درون ظرف بماند و بعد از این زمان، اگر هنوز کثیفی بر جای بود، باید عمل را تکرار کنید.
3- لیوان و ظروف بلوری بعد از مدتی شفافیت خود را از دست میدهند و تیره و کدر میشوند. برای این که این ظروف دوباره تمیزی و شفافیت خود را به دست آورده و براق شوند، یک عدد لیموترش را نصف کنید و با حوصله ظروف را با سطح لیموترشها تمیز نمایید و بعد با آب ولرم بشویید.
4- همچنین میتوانید برای چرکزدایی ظروف بلوری از آمونیاک استفاده کنید. چند قطره آمونیاک را در ظرفی محتوی آب ولرم ریخته ظروف را در آن بشویید. سپس با آب ولرم آبکشی و آن ها را خشک کنید.
5- از قرار دادن ظروف کریستال در مایکروفر به طور جدی خودداری کنید.
6- ظروف کریستال را همراه ظروف چرب در ماشین ظرفشویی نشویید.
7- سعی کنید ظروف کریستال را با دست بشویید و از ماشین ظرفشویی برای شستو شوی آن ها استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است روی آن ها خط و خش بیفتد. همچنین با توجه به این که ماشینظرفشویی ظروف را با آب بسیار گرم میشوید ممکن است قسمتهای طلا یا نقرهکوب دچار ایراد شوند.
8- ممکن است برخی از ظروف بهدلیل استفاده زیاد یا بیاحتیاطی دچار پریدگی در برخی از قسمتها شده باشند، اگر ظروف شما در لبه دچار پریدگی شده باشند، میتوانید برای رفع این مشکل از سمباده استفاده کنید؛ البته در صورتی که پریدگی کم باشد.
9- برای از بین بردن آثار خراش ظروف بلور و کریستال میتوانید از خمیردندان استفاده کنید.
10- برای جلوگیری از خطر شکستن ظروف هنگام شستوشو بهتر است آن ها را از قسمت انتها داخل آب داغ نگذارید، بلکه از قسمت پهلو در آب فرو برید و برای تمیزکردن کریستال از یک قسمت سرکه و سه قسمت آب گرم استفاده کنید.
منبع :
http://jamejamonline.ir